Jaeger in de media

  

Jaeger in de media 

Accountancy Vanmorgen, december 2017

In AV, aflevering 5, geeft mr. Ludwijn Jaeger wederom zijn opinie in Termijnen, het lijkt zo eenvoudig'.  Termijnen spelen in het recht – en in het belastingrecht al helemaal – een belangrijke rol (zie ook zijn column in AV 2017, afl. 3). Net even te laat bezwaar maken is in de meeste gevallen fataal. Gelukkig kan ook de inspecteur stevig in de problemen komen indien hij zich niet houdt aan de voor hem geldende termijnen. Of…niet?

Ondernemersbelang Amsterdam, 19 oktober 2017

Op de website van het Ondernemersbelang (regio Amsterdam) informeert mr. C.E. (Carlijn) van Dijk ondernemers over de plannen van het kabinet om het btw-stelsel te hervormen. Begin oktober kwam de Europese Commissie met het voorstel om het btw-stelsel ingrijpend te hervormen. Waarom wil de Europese Commissie het btw-stelsel hervormen? Wat houdt het voorstel in? En kleven er bezwaren aan dit voorstel? Deze vragen staan in deze blog centraal.Lees het hele stuk hier.

Bloomberg BNA- International Tax Monitor, 10 oktober 2017

Mr. V.S. (Vanessa) Huygen van Dyck-Jagersma  zet in dit interview met Bloomberg ('New Dutch Law Leaves Repentant Taxpayers Out in the Cold') uiteen dat afschaffing van de inkeerregeling maatregel drastische gevolgen kan hebben voor de betreffende belastingplichtigen. Personen die er niet in slagen voor het einde van dit jaar in te keren, kunnen vanaf volgend jaar worden geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging. Voor meer informatie over inkeren kunt u hier verder lezen, voior de laatste nieuwsberichten klikt u hier.

FSVU-Magazine, oktober 2017

In het jaarlijkse magazine van de Fiscale Studievereniging van de Vrije Universiteit Amsterdam staat ditmaal een interview met onze kantoordirecteur mr. N. van Eldijk, waar zij aan de hand van diverse publicaties binnen Jaeger de lezer meeneemt in het vakgebied. Daarnaast ook in dit magazine een artikel van mr. Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma over het pleitbaar standpunt: wanneer is een standpunt nopg pleitbaar en vooral: naar welke moment moet dat worden beoordeeld?

Accountancy Vanmorgen, september 2017

In AV, aflevering 3, geeft mr. Ludwijn Jaeger zijn opinie in 'Verschillende snelheden van het recht'. Hij geeft hierin erg duidelijk weer wat hij vindt van de termijn(overschrijdingen) in de (fiscale) rechtspraak. Om met zijn eigen woorden te spreken: '‘Wat God mag, mag de koe nog niet’. Het is wennen dat ik in mijn professie tot de runderen behoor.'' 

Amsterdams Balie Bulletin, september 2017

'Aanpassing van het verschoningsrecht is niet nodig', zo luidt de stelling in deze aflevering van het ABB. Achtergrond is het protest tegen het voornemen van staatssecretaris van Financien Wiebes om het fiscaal verschoningsrecht aan te passen. Diana de Wolff (bijzonder hoogleraar Advocatuur aan de UVA) en mr. Ludwijn Jaeger (fiscaal advocaat te Amsterdam) reageren.

E-Wise & PE-Academy, 15 september 2017

Naast de reguliere cursussen kunt u zich bij Jaeger voortaan ook online laten bijscholen. Onze partners mr. Marloes Lammers en mr. Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma hebben voor E-WISE (een vooraanstaande online uitgever- en nascholer voor de permanente educatie van veeleisende professionals) een e-learning cursus gemaakt over de fiscale bestuurlijke boete. Onder de noemer PE-Academy kunt u zich bij hen bijscholen in de Nederlandse fiscale praktijk en de wetenschap. Via deze knop kunt u meer informatie vinden, een preview van deze cursus bekijken en u kunt zich uiteraard ook inschrijven.

Advocatenblad, coverstuk 25 april 2017

In deze versie van het Advocatenblad (2017-4) over 'Het recht om verschoningsrecht' wordt Ludwijn Jaeger geciteerd en wordt tevens verwezen naar zijn blog ‘Belastingfraude rechtvaardigt inperking van het verschoningsrecht van advocaten’ van 26 januari 2017.  Ludwijn Jaeger schijft onder andere dat de door Wiebes beoogde aanpassing van het verschoningsrecht, gezien de ophef rond belastingontwijking- en ontduiking, waarschijnlijk onvermijdelijk is. Maar ook dat dit zo gek nog niet is ‘mits advisering (tegelijkertijd) de bescherming krijgt die het verdient en de geheimhouding ook wordt uitgebreid tot andere beroepsbeoefenaren’, zoals belastingadviseurs ,die ook wel eens optreden in rechte. Lees hier het volledige stuk.

Taxlive, Corporate Nieuws-Kantoren, 5 april 2017

Ook Taxlive besteedt in dit nieuwsbericht kort de aandacht aan de benoeming van Marloes Lammers en Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma tot partner bij Jaeger Advocaten-belastingkundigen per 1 april 2017. Lees hier ons eigen volledige persbericht.

Worldwide Tax Daily en Tax Notes International, 4 april 2017

Lees hier het stuk met inbreng door Mr. V.S. (Vanessa) Huygen van Dyck-Jagersma over de inval door de Nederlandse FIOD bij de Zwitserse bank Credit Suisse. Vanessa Huygen gaat hier onder andere in op de vraag hoe bruikbaar de informatie is als deze door een anonieme informant is aangedragen, en mogelijk zelfs illegaal is verkregen. 'This doesn't only affect the 'original' information by the informant, but also the information gathered thereafter as 'fruits of the poisonous tree'.

NRC (online en op papier), 4 april 2017

'Credit Suisse probeert imago te redden in zwartspaardersrel': Mr. V.S. (Vanessa) Huygen van Dyck-Jagersma gaat in op de vraag waar de informatie over de zwartspaarders vandaan komt. Volgens haar is de vraag in hoeverre de Nederlandse autoriteiten de tipgever gestuurd hebben. 'Het Openbaar Ministerie mag zelf niet op dievenpad gaan en mag anderen daar ook niet toe aanzetten. Als er sturing heeft gezeten tussen de Nederlandse autoriteiten en de tipgever, dan is het bewijsmateriaal waardeloos.'

Ondernemersbelang Amsterdam, 15 maart 2017

In de katern Financieel en Juridisch informeert Mr. M.H.W.N. (Marloes) Lammers ondernemers over 'Een controle van de Belastingdienst: Wat nu?'. Elk jaar om deze tijd krijgen veel Nederlanders een brief van de Belastingdienst. Het is weer zo ver: tijd voor het indienen van de aangifte. Ook elk jaar schrijft en adverteert de Belastingdienst weer met de slogan: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Maar is dat nu echt zo? Lees het hele stuk hier.

Worldwide Tax Daily en Tax Notes International, 23 januari 2017

Bekijk hier het interview met o.a. Mr. B.J.G.L. Jaeger in 'Tougher Measures Proposed to Boost Dutch Tax Compliance' naar aanleiding van de op 17 jan. jl door Staatsecretaris Wiebes voorgestelde strengere belastingmaatregelen. "Jaeger said Wiebes wants the government to have authority to demand information from companies that transfer their assets. Wibes wants to be able to find out what happend to the money and the reasons why it was transferred". 

Volkskrant, Economie katern, 9 januari 2017

Klikken bij de fiscus, haalt het iets uit? De Belastingdienst kreeg in 2016 zo'n tweeduizend tips over mogelijke belastingfraude van een buurman, ex of andere bekende, meldde BNR vrijdag. In dit stuk vertelt Mr. drs. W. de Vries hoe klikken bij de fiscus werkt. Lees het hier.

Uitzending EenVandaag, 24 augustus 2016

Luister hier naar de bijdrage van Mr. drs. W. de Vries aan de uitzending van EenVandaag 'Spullen verdwijnen bij politie'. 'Een gloednieuw Cartier horloge, een auto met daarin 15.000 euro, een kilo speed… Veel strafrechtadvocaten hebben te maken het verdwijnen van geld en waardevolle goederen van hun cliënten bij inbeslagname door politie en Justitie. Dit blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs tientallen (N=80) strafrechtadvocaten in Nederland. Vrijwel allemaal (94%, N=75) hebben ze dit zelf in de afgelopen jaren meegemaakt, en dan vooral bij de politie.' Of bekijk het verkorte videofragment:

 


Weteringschans 237
1017 XH Amsterdam

T 020 - 676 04 81
F 020 - 676 04 82
E info@jaeger.nl

neem contact op