Jaeger in de media

  

Jaeger in de media

Advocatenblad, coverstuk 25 april 2017

In deze versie van het Advocatenblad (2017-4) over 'Het recht om verschoningsrecht' wordt Ludwijn Jaeger geciteerd en wordt tevens verwezen naar zijn blog ‘Belastingfraude rechtvaardigt inperking van het verschoningsrecht van advocaten’ van 26 januari 2017.  Ludwijn Jaeger schijft onder andere dat de door Wiebes beoogde aanpassing van het verschoningsrecht, gezien de ophef rond belastingontwijking- en ontduiking, waarschijnlijk onvermijdelijk is. Maar ook dat dit zo gek nog niet is ‘mits advisering (tegelijkertijd) de bescherming krijgt die het verdient en de geheimhouding ook wordt uitgebreid tot andere beroepsbeoefenaren’, zoals belastingadviseurs ,die ook wel eens optreden in rechte. Lees hier het volledige stuk.

Taxlive, Corporate Nieuws-Kantoren, 5 april 2017

Ook Taxlive besteedt in dit nieuwsbericht kort de aandacht aan de benoeming van Marloes Lammers en Vanessa Huygen van Dyck-Jagersma tot partner bij Jaeger Advocaten-belastingkundigen per 1 april 2017. Lees hier ons eigen volledige persbericht.

Worldwide Tax Daily en Tax Notes International, 4 april 2017

Lees hier het stuk met inbreng door Mr. V.S. (Vanessa) Huygen van Dyck-Jagersma over de inval door de Nederlandse FIOD bij de Zwitserse bank Credit Suisse. Vanessa Huygen gaat hier onder andere in op de vraag hoe bruikbaar de informatie is als deze door een anonieme informant is aangedragen, en mogelijk zelfs illegaal is verkregen. 'This doesn't only affect the 'original' information by the informant, but also the information gathered thereafter as 'fruits of the poisonous tree'.

NRC (online en op papier), 4 april 2017

'Credit Suisse probeert imago te redden in zwartspaardersrel': Mr. V.S. (Vanessa) Huygen van Dyck-Jagersma gaat in op de vraag waar de informatie over de zwartspaarders vandaan komt. Volgens haar is de vraag in hoeverre de Nederlandse autoriteiten de tipgever gestuurd hebben. 'Het Openbaar Ministerie mag zelf niet op dievenpad gaan en mag anderen daar ook niet toe aanzetten. Als er sturing heeft gezeten tussen de Nederlandse autoriteiten en de tipgever, dan is het bewijsmateriaal waardeloos.'

Ondernemersbelang Amsterdam, 15 maart 2017

In de katern Financieel en Juridisch informeert Mr. M.H.W.N. (Marloes) Lammers ondernemers over 'Een controle van de Belastingdienst: Wat nu?'. Elk jaar om deze tijd krijgen veel Nederlanders een brief van de Belastingdienst. Het is weer zo ver: tijd voor het indienen van de aangifte. Ook elk jaar schrijft en adverteert de Belastingdienst weer met de slogan: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Maar is dat nu echt zo? Lees het hele stuk hier.

Worldwide Tax Daily en Tax Notes International, 23 januari 2017

Bekijk hier het interview met o.a. Mr. B.J.G.L. Jaeger in 'Tougher Measures Proposed to Boost Dutch Tax Compliance' naar aanleiding van de op 17 jan. jl door Staatsecretaris Wiebes voorgestelde strengere belastingmaatregelen. "Jaeger said Wiebes wants the government to have authority to demand information from companies that transfer their assets. Wibes wants to be able to find out what happend to the money and the reasons why it was transferred". 

Volkskrant, Economie katern, 9 januari 2017

Klikken bij de fiscus, haalt het iets uit? De Belastingdienst kreeg in 2016 zo'n tweeduizend tips over mogelijke belastingfraude van een buurman, ex of andere bekende, meldde BNR vrijdag. In dit stuk vertelt Mr. drs. W. de Vries hoe klikken bij de fiscus werkt. Lees het hier.

Uitzending EenVandaag, 24 augustus 2016

Luister hier naar de bijdrage van Mr. drs. W. de Vries aan de uitzending van EenVandaag 'Spullen verdwijnen bij politie'. 'Een gloednieuw Cartier horloge, een auto met daarin 15.000 euro, een kilo speed… Veel strafrechtadvocaten hebben te maken het verdwijnen van geld en waardevolle goederen van hun cliënten bij inbeslagname door politie en Justitie. Dit blijkt uit een rondgang van EenVandaag langs tientallen (N=80) strafrechtadvocaten in Nederland. Vrijwel allemaal (94%, N=75) hebben ze dit zelf in de afgelopen jaren meegemaakt, en dan vooral bij de politie.' Of bekijk het verkorte videofragment:

 


Weteringschans 237
1017 XH Amsterdam

T 020 - 676 04 81
F 020 - 676 04 82
E info@jaeger.nl

neem contact op