Carlijn van Dijk

“Scherp & resoluut”

Mr. C.E. (Carlijn) van Dijk (1985) is in 2008 afgestudeerd in het fiscale recht aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij tevens voorzitter was van de studievereniging Groninger Fiscale Eenheid. Aangezien zij altijd interesse heeft gehad voor het strafrecht, heeft zij ook de master Strafrecht gevolgd in Groningen en deze cum laude afgerond in 2010. Tijdens het volgen van deze master was zij ook docente strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Carlijn is vervolgens vier jaar lang werkzaam geweest als belastingadviseur bij PwC op de btw-afdeling. In dat kader heeft zij de beroepsopleiding voor belastingadviseurs met succes afgerond (NOB). Zij is van 2014 tot 2017 werkzaam geweest bij De Bont Advocaten als fiscaal advocaat voordat zij op 1 juli 2017 bij Jaeger Advocaten-belastingkundigen startte. Carlijn van Dijk is in 2021 toegetreden als partner van kantoor.

Een cliënt over Carlijn van Dijk

“Als de FIOD je geheel onverwachts beschuldigt van fraude, dan is je gevoel een mengeling van boosheid en angst. Ik had advies nodig en ik kwam al snel bij mr. Van Dijk terecht. De eerste gesprekken bij haar kenmerkten zich door openheid, warmte en geruststelling. Ze is bereid om te knokken.

Wij hadden te maken met een zeer taai en niets willend Openbaar Ministerie, waar mr. Van Dijk telkens op een professionele wijze en inhoudelijk sterk mee omging. Naast alle juridische en procedurele zaken was ze altijd bereid om te luisteren en te adviseren. Toen ze al snel merkte dat het mij persoonlijk sterk aangreep (ik had nog nooit met Justitie te maken gehad), bleek ze ook als mens een warm hart voor mij te hebben. Dat was minstens zo belangrijk als het juridische verhaal. Ik heb mr. Van Dijk ervaren als intelligent, menselijk en als een ‘leeuw’ als het gaat om het vechten voor mijn zaak. Het was heel fijn om met haar te hebben gewerkt. Samen hebben we deze vervelende zaak goed kunnen afsluiten.”

Stel Carlijn van Dijk een vraag