Carlijn van Dijk

“Scherp & resoluut”

Mr. C.E. (Carlijn) van Dijk is afgestudeerd in het fiscale recht als (cum laude) in het strafrecht. Tijdens het volgen van de master strafrecht was zij ook docente strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Carlijn is vervolgens vier jaar lang werkzaam geweest als belastingadviseur bij PwC op de btw-afdeling. In dat kader heeft zij de beroepsopleiding voor belastingadviseurs met succes afgerond (NOB). In 2014 heeft zij de overstap gemaakt naar de fiscale (strafrecht) advocatuur.

Carlijn heeft ruime ervaring in het fiscale (straf)recht met daarbij een voorliefde voor de omzetbelasting. Zij geeft regelmatig cursussen aan bijvoorbeeld belastingadviseurs over verschillende onderwerpen.

Zij levert als auteur een inhoudelijke bijdrage op het gebied van het fiscale invorderingsrecht aan de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht. Carlijn is in 2021 toegetreden als partner van kantoor.

Een cliënt over Carlijn van Dijk

“Als de FIOD je geheel onverwachts beschuldigt van fraude, dan is je gevoel een mengeling van boosheid en angst. Ik had advies nodig en ik kwam al snel bij mr. Van Dijk terecht. De eerste gesprekken bij haar kenmerkten zich door openheid, warmte en geruststelling. Ze is bereid om te knokken.

Wij hadden te maken met een zeer taai en niets willend Openbaar Ministerie, waar mr. Van Dijk telkens op een professionele wijze en inhoudelijk sterk mee omging. Naast alle juridische en procedurele zaken was ze altijd bereid om te luisteren en te adviseren. Toen ze al snel merkte dat het mij persoonlijk sterk aangreep (ik had nog nooit met Justitie te maken gehad), bleek ze ook als mens een warm hart voor mij te hebben. Dat was minstens zo belangrijk als het juridische verhaal. Ik heb mr. Van Dijk ervaren als intelligent, menselijk en als een ‘leeuw’ als het gaat om het vechten voor mijn zaak. Het was heel fijn om met haar te hebben gewerkt. Samen hebben we deze vervelende zaak goed kunnen afsluiten.”

Stel Carlijn van Dijk een vraag