Belastingcontrole

De fiscus komt langs, wat nu?

Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met een controle van de Belastingdienst. De Belastingdienst controleert op verschillende manieren. Zo kan de inspecteur een boekenonderzoek instellen, een bedrijfsbezoek houden of langskomen voor een waarneming ter plaatse. Bij een boekenonderzoek wordt uw administratie doorgenomen om te controleren of deze aan de wettelijke eisen voldoet, en of uw administratie in overeenstemming is met uw belastingaangiften.

Het kan nuttig zijn om voorafgaand aan een belastingcontrole uw positie af te stemmen met een fiscaal advocaat. U bent namelijk verplicht uw medewerking te verlenen aan een belastingcontrole. Wat zijn uw rechten en plichten? Bent u verplicht de inspecteur alle stukken te laten inzien? Wat mag de fiscus wel, of juist niet doen? Moet u uw onschuld bewijzen? Voor antwoorden op zulke vragen bent u bij de advocaten van Jaeger aan het juiste adres. Zij kennen de regels en helpen u om valkuilen te vermijden. 

Handleiding controle belastingdienst

Om u voor te bereiden op een controle van de Belastingdienst hebben wij een handleiding voor u samengesteld. Of bekijk hier meer informatie over fiscaal strafrecht en FIOD-onderzoek. Voor advocaten hebben wij ook de handleiding bij extern onderzoek gepubliceerd. 

Naheffing- of navorderingsaanslag (met boete) opgelegd?

Zijn er, als gevolg van een belastingcontrole, naheffings- of navorderingsaanslagen opgelegd – eventueel met boete –, waarmee u het niet eens bent? U kunt hiertegen in bezwaar- en beroep komen.

Belastingcontrole? Neem contact op met Jaeger

Wilt u informatie over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.

Problemen met belastingcontroles?

Wij knokken keihard voor uw recht Maak uw afspraak