Lisa van Esdonk-Bongaarts

“Deskundig & sociaal”

Lisa: “Ik ben mijn carrière begonnen als advocaat bij Baker McKenzie waar ik mij heb gespecialiseerd op het gebied van de btw. Sinds 2014 heb ik mij volledig toegelegd op de fiscale procespraktijk en sta ik bedrijven, ondernemers en particulieren bij in (dreigende) conflicten met de Belastingdienst.

Het is de dynamiek tussen het fiscaal inhoudelijke en het menselijke aspect die mij aantrekt in de fiscale procespraktijk. Want hoewel financiële belangen centraal staan, is mijn ervaring dat de impact van een (dreigende) procedure op de ondernemingen en op persoonlijk vlak (C-suite, DGA’s, particulieren) groot is. In die situaties oefent de overheid namelijk vaak een enorme druk uit op onze cliënten. Waar mogelijk probeer ik een buitengerechtelijke oplossing te vinden. Dat vergt niet alleen veel kennis, maar ook goede sociale vaardigheden om verschillende partijen tot een oplossing te bewegen. Lukt dat niet, dan gaan we door naar de rechter.

mr. L.M.S.M. (Lisa) van Esdonk-Bongaarts heeft fiscaal recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en en een post-master EFS (indirecte belastingen) afgerond. Lisa is sinds 2006 werkzaam geweest in de fiscale advies- en procespraktijk. Sinds 2014 heeft zij zich volledig toegelegd op de fiscale procespraktijk.

Stel Lisa van Esdonk een vraag