Fiscale boetes

Het boeterecht: de lat ligt hoog voor de fiscus

De inspecteur van de Belastingdienst beschikt over een ruim arsenaal aan mogelijkheden om bij het opleggen van aanslagen ook te beboeten. En van die mogelijkheden maakt hij in de praktijk gretig gebruik. Voor vergrijpboetes geldt dat hij daarbij wel aannemelijk moet maken dat door uw opzet of grove schuld te weinig belasting is betaald. Bij het leveren van dat bewijs gaat hij in veel gevallen te kort door de bocht.

Aan het opleggen van boetes gaat vaak een fase van onderzoek door de inspecteur vooraf. Heeft hij u erop gewezen dat u niet verplicht bent tot het beantwoorden van zijn boete-vragen? En heeft hij de hoogte van de boetes wel volgens zijn beleid afgestemd op uw persoonlijke omstandigheden? Het loont de analyse van de inspecteur streng te beoordelen als het om boetes gaat. De lat om een fiscale boete op te mogen leggen ligt namelijk hoog en wordt vaak niet gehaald.

Ervaren en deskundig bij fiscale boetes

Bij de beoordeling van de vraag of de inspecteur erin slaagt het bewijs voor de boete te leveren, is het verstandig een fiscaal advocaat te raadplegen. Want het fiscale boeterecht is ingewikkeld en kent veel uitzonderingen. De advocaten van Jaeger zijn specialisten in het fiscale boeterecht en hebben veel ervaring met het bestrijden van fiscale boetes. Heeft u te maken met een fiscale boete? Dan bent u bij de advocaten van Jaeger aan het goede adres.

Vragen over fiscale boetes?

Wij hebben de antwoorden Maak uw afspraak