Ilse Engwirda

“Weloverwogen, rustig maar scherp”

‘Wat mij in mijn zaken drijft is om mensen bij te staan die tegenover een machtig overheidsapparaat staan. Dat gaat ook veel verder dan de zitting bij de rechtbank: in de fraudezaken die ik doe duurt de procedure lang en heb je te maken met doorzoekingen, beslag, verhoren enz. Mijn bijstand gaat ook over mensen door die heftige periode heen loodsen en anticiperen op wat nog gaat komen.’

Mr. drs. E.G. (Ilse) Engwirda heeft bedrijfskunde en rechten gestudeerd. Voor haar carrière als advocaat werkte zij in het internationale bedrijfsleven. Door haar grote bestuurs- en managementervaring kan Ilse bij uitstek de vertaalslag maken van de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven naar de juridische werkelijkheid.

Ilse is gespecialiseerd op het gebied van financiële- en fiscale fraudezaken. Zij doet met name zaken op het gebied van witwassen met cryptocurrency, valse facturen, belastingfraude, corruptie en ontnemingsmaatregelen. Ilse staat ook gedupeerden van de kinderopvangtoeslagaffaire bij.

Ilse is een advocaat die diep in de zaak duikt, een scherpe analyse maakt en alle details van uw zaak kent. Zij houdt het hoofd koel en blijft optimistisch.

Een cliënt over Ilse Engwirda

“Mijn (volwassen) zoon had zich in een lastige situatie gemanoeuvreerd waar de politierechter aan te pas kwam. Als vader ben je dan erg geschrokken en bezorgd en zoonlief was natuurlijk helemaal in `alle staten`. Toen we bij Ilse kwamen viel al deze druk van ons af want zij vertaalde heel rustig wat er aan de hand was en wat de wegen waren die we konden bewandelen. Het meest rustgevende was dat Ilse ons direct het gevoel gaf dat wij in veilige en professionele handen waren bij haar. Ilse is duidelijk in haar advies, draait er niet omheen maar geeft ook direct hoop en vertrouwen. Het pakte uiteindelijk ook heel goed uit”

Stel Ilse Engwirda een vraag