Wiebe de Vries

“Vasthoudend en bevlogen”

Mr. drs. W. (Wiebe) de Vries (1974) is sinds 2002 advocaat bij Jaeger Advocaten-belastingkundigen. Hij studeerde Nederlands recht en Wetenschapsdynamica aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn beëdiging hield hij zich bezig met forensische wetenschap en getuigendeskundigheid en liep hij stage bij een forensisch onderzoeksinstituut in het buitenland.

Wiebe is gespecialiseerd in het fiscaal strafrecht. Hij helpt cliënten die in aanraking komen met (vooral) de FIOD en die worden verdacht van fraude (douane- en fiscale fraude, oplichting, valsheid in geschrift, corruptie) en witwassen. Ook houdt hij zich bezig met ontnemingszaken (‘Pluk ze’) en heeft hij veel kennis van het boeterecht en het bewijsrecht. Wiebe de Vries wordt ook veelvuldig geconsulteerd door diverse media over zijn kennis en kunde in het fiscale strafrecht.

Een cliënt over Wiebe de Vries

“Als je met het strafrecht in aanraking komt, is dat vooral verwarrend. De politie, het openbaar ministerie, de FIOD, het lijkt wel of iedereen de dingen zo ingewikkeld mogelijk wil maken. Wiebe de Vries is gelukkig anders. Al in ons eerste gesprek viel zijn heldere stijl van communiceren op. Hij houdt van aanpakken en heeft een gezonde dosis relativerende humor. Dat gaf mij vertrouwen en de moed om niet bij de pakken neer te zitten. Wiebe weet veel, maar vooral zijn persoonlijke benadering heeft mij verder geholpen.”

Stel Wiebe de Vries een vraag