Nick van den Hoek

“Doelgericht en creatief”

Na een stage bij Hoge Raad is mr. N. (Nick) van den Hoek in 2016 bij Jaeger begonnen. Nick staat voornamelijk ondernemers bij die te maken hebben met een boekenonderzoek of een vragenbrief van de Belastingdienst. Het gaat dan om zaken waarin een conflict met de fiscus op de loer ligt of al is ontstaan.

Nick levert maatwerk. Dat betekent dat hij een goede inschatting maakt hoe een zaak het meest efficiënt kan worden opgelost. Soms betekent dat de strijd aangaan met de Belastingdienst en soms betekent dat een goed doordacht voorstel doen om de zaak met een schikking af te wikkelen. In het bijzonder houdt Nick zich graag bezig met (fiscale) cassatieprocedures bij de Hoge Raad en het fiscale boeterecht.

Nick schrijft regelmatig commentaren bij uitspraken in belastingzaken in de vakbladen NTFR en NLFiscaal. Daarnaast levert hij een inhoudelijke bijdrage aan de Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht (NDFR) op het gebied van het fiscale invorderingsrecht. In zijn vrije tijd is Nick veel in de yogastudio te vinden.

Wat is jouw kracht?

‘Door mijn nieuwsgierigheid en analytische vaardigheden weet ik snel door te dringen tot de kern van het probleem. Ik combineer dat met een gezonde portie inlevingsvermogen, veel kennis over de bevoegdheden van de Belastingdienst en mijn ervaringen in procedures bij de belastingrechter. Ik kan daardoor goed inschatten hoe een zaak het beste kan worden opgelost.’

Wie is jouw ideale cliënt? 

‘Mijn ideale cliënt is naar mij toe openhartig over hoe zijn zaak in elkaar steekt. Alleen de rooskleurige aspecten van de zaak vermelden werkt averechts, omdat de strategie dan wordt gebaseerd op een onjuiste voorstelling van zaken.

Wat voor type advocaat ben je?

‘Ik ben een wetenschappelijk type advocaat. Ik sla niet snel met mijn vuist op tafel. Ik leg liever rustig uit waarom hoe de zaak in elkaar steekt. Ik heb gemerkt dat er veel types zoals ik bij de Belastingdienst rondlopen. Wij verstaan elkaar. Dat scheelt, als je een zaak wilt oplossen.’

Een cliënt over Nick van den Hoek

“Ik lag in de clinch met de Belastingdienst en dat dreigde enorm uit de hand te lopen. Door alle commotie kwam ik aan zaken doen nog nauwelijks toe. De advocaten van Jaeger dwongen de Belastingdienst via een procedure een stap terug te doen. Nick van den Hoek reageerde efficiënt en kordaat. Zo kon een verdere escalatie worden voorkomen. De rust is terug. Ik kan mij weer bezig houden met mijn bedrijf.”

Stel Nick van den Hoek een vraag