Fiscaal strafrecht (FIOD)

Strafrecht in belastingzaken: grote gevolgen

Bij een vermoeden van belastingfraude kunt u strafrechtelijk worden vervolgd. De FIOD doet het opsporingsonderzoek. Mogelijk krijgt u een boete, een strafbeschikking of – in het ergste geval – een gevangenisstraf. Zelfs wanneer u slechts een strafbeschikking krijgt opgelegd, leidt dat tot een aantekening in uw justitiële documentatie (‘een strafblad’).

Deskundige hulp

Bij een FIOD-onderzoek is het van groot belang direct een fiscaal strafrechtadvocaat in te schakelen. Als u dat niet doet, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Met onze hulp vermindert u de risico’s en vergroot u de kans op een goede afloop. Lees onze 12 tips voor controle door de FIOD en download ook onze Handleiding controle FIOD.

Wat wij voor u kunnen doen

Een advocaat van Jaeger staat u al bij vanaf de eerste fase van de vervolging:
  • Tijdens het onderzoek
  • Bij het afleggen van verklaringen (Lees ook onze verhoortips verdachten)
  • Bij voorlopige hechtenis en andere dwangmaatregelen

Wij nuanceren de bevindingen uit het opsporingsonderzoek (die vaak de neiging hebben eenzijdig te zijn), brengen in samenspraak met u indien mogelijk ‘tegenbewijs’ aan en onderhandelen over de wijze van afdoening. Daarnaast voert uw strafrechtelijk georiënteerde advocaat regelmatig overleg met een belastingkundige advocaat (fiscalist) binnen kantoor over vaak parallel lopende fiscale procedures.

Als het tot een zitting komt, dan staan wij aan uw zijde. Zo nodig procederen wij door tot in hoogste instantie.

Problemen met de fiscus of FIOD?

Wij knokken keihard voor uw recht Maak uw afspraak