Evenementen, Seminars en Webinars door Jaeger

5 maart 2024, live Journaal Formeel Belastingrecht voor de Academie voor de Rechtspraktijk door Ludwijn Jaeger en Vincent Leenders met als onderwerp: Kan de vereiste belastingaangifte desondanks een onjuiste belastingaangifte zijn?

Terugkijken of aanmelden voor het volgende journaal op op 26 juni 2024 en 17 september 2024, klik dan hier.


Jaeger Advocaten-belastingkundigen heeft voor 2024 verschillende sessies bij ons op kantoor georganiseerd in het kader van ‘het gesprek aangaan’. Aanmelden voor een sessie kan via info@jaeger.nl

  • Donderdag 25 april om 15:45 uur zal het gesprek plaatsvinden met Jacco Janssen, strafrechter in Rotterdam. Zoals de Volkskrant over hem schreef: “een strafrechter die een podcast heeft en regelmatig te gast is in talkshows. Die twittert over zijn werk, zijn gezin en wedstrijden van Feyenoord. Die grapjes maakt in de rechtszaal en zich inlevend en openhartig opstelt. Die erop aandringt dat advocaten en aanklagers deals met elkaar sluiten. En die verdachten een mildere straf geeft als ze praten over hun misdrijf.” (https://www.volkskrant.nl/kijkverder/v/2023/van-zulke-kleurrijke-types-als-ik-moet-je-er-ook-weer-niet-te-veel-hebben~v790976/). Jacco Janssen neemt ons mee in zijn ervaringen over procesafspraken. Verder hebben wij hem de vraag voorgelegd wat wij als advocaten vooral wel en niet moeten doen in de rechtszaal.

  • Donderdag 7 maart om 15:45 uur zal het gesprek plaatsvinden met Anna Gunn van Gunn Tax Communication over tax ethics, de veranderende beelden daarover en hoe je 15 jaar na dato een andere ethiek tegengeworpen kunt krijgen bij navordering en in strafzaken.

  • De aftrap het plaatsgevonden op donderdag 11 januari 2024 waarbij het gesprek werd aangegaan met Arie van Eijsden. Van Eijsden was jarenlang hoge ambtenaar op het gebied van de Invordering. Hij komt met ons praten over verschillende onderwerpen waaronder de bevoegdheid van de belastingrechter bij toetsen beschikkingen betalingsregeling en kwijtschelding, coronaschulden, weinig rechtstatelijk handelen in aansprakelijkheidsprocedures, invordering in andere EU-landen en ter afsluiting een terugblik op zijn ambtelijke carrière.

15 november 2023, live Journaal Formeel Belastingrecht voor de Academie voor de Rechtspraktijk door Ludwijn Jaeger en Nick van den Hoek met als onderwerp: Het creëren van een expliciete wettelijke bevoegdheid voor de belastingdienst om schuldonderzoek te doen.

Terugkijken of aanmelden voor het volgende journaal op op 5 maart 2024 , 26 juni 2024 en 17 september 2024, klik dan hier.


3 november 2023, cursus Fiscaal Strafrecht bij de Bijzonder Strafrecht Academie door Wiebe de Vries. Niet deelgenomen maar wel geïnteresseerd in wat er is besproken? Klikt u dan hieronder om de sheets te bekijken.


20 september 2023, De Dag van de Auto. Dit evenement heeft inmiddels plaatsgevonden. De volgende keer niet missen? meld je aan om tijdig bericht te ontvangen als de volgende Dag van de Auto ingepland staat. Stuur een mail naar: info@jaeger.nl